Kost til gravide

Kost til gravide

Hvad er det nu for en type fisk man godt må spise som gravid? – Var det tun, makrel eller laks?

Det kan ind i mellem være svært at huske hvad man må og ikke må spise som gravid. Især når man er på farten, når man skal handle ind til aftensmaden eller er ude at spise.

Jeg har derfor lavet denne oversigt over Kost til gravide, hvor du hurtigt kan få et overblik. 

Tanken er at du kan downloade billederne med oversigten over Kost til gravide til din mobil og lægge dem under favoritter eller lignende, så den altid er lige ved hånden i tilfælde af at du bliver i tvivl. 

Klik på billederne herunder for at downloade oversigterne eller tag et screenshot 


Kost til gravide


Kost til gravide

En lille note til upasteuriseret mælk og ost

Du kan trygt købe mælk i danske supermarkeder, da de er pasteuriseret (varmebehandlet). Dog kan du godt støde på oste, som er fremstillet af upasteuriseret mælk i danske supermarkeder. Det skal dog altid fremgå af emballagen og de fleste vil være pasteuriseret. Listeria, som er en bakterie, ses ofte i bløde oste som er upasteuriseret, så som blå- og hvidskimmeloste (brie, gorgonzola og camembert). Fast oste kan listeria derimod ikke vokse i, det kan f.eks. være parmesan, emmentaler og danbo.

Hvis ost lavet af upasteuriseret mælk anvendes, som en del af en varm ret, kan det sagtens spises af gravide. Det kan f.eks. være retter som pizza eller lasagne. Listeria dræbes nemlig ved opvarmning til min. 75 grader. Listeria dræbes derimod ikke ved frysning.

God fornøjelse med oversigten!

Jeg håber det gør det lettere for dig at finde et hurtigt svar næste gang du bliver i tvivl om hvad du må og ikke må spise under graviditeten. 

Har du spørgsmål til oversigten er du velkommen til at skrive til mig på kontakt@najaskou.dk

Kilder

Følgende kilder er brugt til dette blogindlæg, hvor du ligeledes kan finde flere informationer:

Related Posts