Umodne og modne forhold

I forbindelse med jordemoderkonsultationen i slutningen af din graviditet, har du mulighed for, at jeg vurderer, om du har umodne eller modne vaginale forhold. Det foregår ved indvendig undersøgelse, også kaldet vaginal eksploration.

Men hvad vil det sige?

Forstil dig, at din livmoder er lidt ligesom en pose, hvor åbningen er formet som en rullekravebluse der er lukket helt sammen. Barnet ligger inde i ”livmoder-posen” og i takt med at fødslen skrider frem, skal barnet ud igennem rullekraveåbningen.

Umodne forhold

Når rullekraveåbningen er helt lukket til, vil det svare til, at der stadig er en livmoderhals på mellem 2-3 cm, og livmodermunden (åbningen) vil være lukket. Her vil der være tale om umodne forhold.

Modne forhold.

Modne forhold

Er rullekraveåbningen begyndt at åbne sig, så man begynder at kunne mærke barnets hoved igennem åbningen til ”livmoder-posen”, vil det svare til, at livmoderhalsen er enten helt eller delvist væk, og livmodermunden er begyndt at åbne sig. Her vil der være tale om modne forhold.

Modne forhold.

Related Posts