Rebozo

Rebozo massage

Rebozo betyder egentlig tørklæde, sjal eller svøb. ?

Teknikken “rebozomassage” består i, at jordemoderen (eller partneren ?), med et tørklæde, ryster/masserer kvindens bækkenparti på forskellige måder og i forskellige stillinger alt efter, hvilken effekt man ønsker.

Massagen kan gives både for at blødgøre og afspænde et træt, ømt eller belastet bækken i den sidste del af graviditeten. Eller hvis barnets hoved står skævt/uhensigtsmæssigt i bækkenet – sågar som hjælp til at vende barnet, hvis numsen er nedad. Desuden er massage med rebozo rigtig godt som smertelindring under ve-arbejdet eller til at stimulere sammentrækningerne.

Teknikken er ufarlig for mor og barn, men et godt råd er, at man vejledes af en jordemoder, der har erfaring med at give massage med rebozo, inden man giver den gas med tørklæde?.

Hvis ikke I har et rebozotørklæde derhjemme, kan I sagtens bruge et almindeligt stort tørklæde eller lagen.

Related Posts