Amning lige efter fødslen, amning, oxytocin, ammehjælp, ammeforberedelse

Amning lige efter fødslen

Oxytocin er det hormon som man populært sagt – kalder “kærlighedshormonet”. ❤️
Det er det hormon, der får livmoderen til at trække sig sammen under fødslen. Men hormonet har også stor betydning for amningen, som det mælketransporterende hormon.
Oxytocin kan virke beroligende på os, og når barnet efter fødslen kommer til brystet og stimulerer brystvorterne frigives der oxytocin, der får mælkekirtlerne til at trække sig sammen, så den værdifulde råmælk (colostrum) løber ned i mælkegangene og videre ud af brystvorten til baby .

Lige efter fødslen er oxytocinniveauet højt. Det vil sige, at vi med god gavn ligeså godt kan “udnytte” den høje mængde af hormonet til, at råmælken løber nemmere og hurtigere. Så for at styrke den længerevarende amning, er det faktisk rigtig vigtigt, at baby kommer til brystet og tager sin første ammetår umiddelbart efter fødslen. For at komme godt fra start med amningen og få sat gang i mælketransporten.

Related Posts