Gravidtræning træning af maven under graviditet mavetræning

Hvad må man og hvad må man ikke?

Lad os lige få det på plads med det sammen!

Der er nemlig nogle få ting du skal være opmærksom på i forhold til træning under din graviditet, for at du kan føle dig tryg og få en god oplevelse.

  • Undgå tunge løft, der belaster bækkenbunden og ryggen. Især pludselige tunge løft. Kontrolleret løft er okay, hvis du har været vant til det. Tag dog gerne lidt mindre end du plejer og reducer belastningen yderligere, hvis du oplever tiltagende plukkeveer eller andet ubehag.
  • I 3. trimester bør du være opmærksom på øvelser, der udføres liggende fladt på ryggen (vena-cava syndrom), dog kan de laves, hvis man er opmærksom på at ændre stilling løbende eller ved ubehag.
  • Undgå fysisk aktivitet med høj intensitet, hvor kredsløbet presses maksimalt, hvis du ikke har været vant til det inden graviditeten. Undgå dog langdistanceløb og anden udmattende aktivitet.
  • Fra graviditetsuge 20, bør du undgå at træne de lige mavemuskler. I takt med at graviditeten skrider frem begynder mavemusklerne at dele sig, således at der er plads til at barnet kan vokse i maven. Men for ikke at provokere denne deling af mavemusklerne yderligere, bør du derfor undgå at lave mavebøjninger lige op og ned, men i stedet have fokus på at styrke de skrå mavemuskler.
  • Gravide skal helst undgå hold og kampsport, det vil sige de former for sport, hvor man risikerer at blive skubbet, få slag, fald og lignende.

Rigtig god træning!

Related Posts